Konkurs Good Chef 2020
9 wybitnych szefów kuchni z Lubina, regionu i kraju zmierzy się w tegorocznym konkursie „Good Chef”. Ich zadaniem będzie przygotować danie obiadowe według receptury ze spisanej w połowie XVIII wieku rękopiśmiennej książki kucharskiej „Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia” należącej do Rozalii Pociejowej i potem jej córki Ludwiki Honoraty Lubomirskiej. Jest jeszcze jeden warunek. Podczas gotowania należy korzystać z produktów regionalnych z Lubelszczyzny.
W tym roku zmieniła się formuła konkursu. Każdy z zawodników przygotowuje godzinny pokaz na Scenie Smaku. Każdego dnia, od piątku do niedzieli – na Scenie Smaku zaprezentuje się trzech zawodników. Potrawy oceni międzynarodowe jury. Koordynatorem konkursu jest Maestro Jean Bos.
Fundatorem nagród w konkursie Good Chef 2020 jest Mirosława Gałan, prezes firmy Multifrigo. Multifrigo jest partnerem technologicznym Europejskiego Festiwalu Smaku.
Sponsorami nagród w konkursie Good Chef są: Multifrigo oraz SPOMLEK